Comunidad de diseñadores puertorriqueños

Kurt Geiger Headquaters

KURT

Awesomeness, check this out

The site occupies an area of .42 acres and the building extends to 64,700 square feet, including a basement, lower ground floor, ground floor, and three above-ground floors.

A 1970s office building located in the heart of the Clerkenwell Conservation Area, the client wanted a complete refurbishment of the space that included more flexible and comfortable office accommodations while improving the sustainability and environmental performance of the building. The brief further included the creation of a new entrance together with the enhancement of the public piazza.

The concept looks to deliver 24 Britton Street to its original iconic form and regenerate the site in a manner that is sympathetic to the context. The building cladding had reached the end of its useful life. In addition, the building suffered extensively from heat build-up through solar gain. The architects’ proposal addressed these issues with a new external solar shading system, incorporated into an upgraded insulated cladding system.

The proposal looked to redefine the public piazza. A new glass stand-alone pavilion provides a new entrance and reception to the main building. The enlarged atrium between the ground, lower ground, and basement greatly increases the levels of natural light in this portion of the development.

The external design of the pavilion compliments the existing office building, which sits adjacent. Full frameless glazing creates the appearance of the piazza continuing into the interior of the pavilion, with complimentary floor finishes being set inside and out.

Loved it… for more pictures here

edited by: Architizer editors

Leave a Reply